مجله لوازم خانگی

مهم ترین نکات راهنمای خرید پنکه

راهنمای خرید پنکه

یکی از وسایلی که می‌تواند در فصل گرما به کمک شما بیاید و در زمینه خنک‌سازی منزل به شما کمک کند، پنکه است. پنکه یک وسیله ارزان و مناسب برای افراد حساس در زمینه خنک‌سازی است. با شناخت نکات راهنمای خرید پنکه در بازار می توانید بهترین پنکه را خریداری کنید.

پنکه هم می‌تواند به عنوان یک وسیله کمکی در کنار کولر آبی یا گازی مورد استفاده قرار گیرد. از پنکه می‌توانید در مکان‌های گوناگون، همانند اتاق‌های کوچک یا حتی اتاقک‌های نگهبانی و موارد این‌چنینی استفاده کنید. پنکه‌ها وسایل بسیار کار آمد و جمع و جور هستند که می‌توانند در فصول گرم سال بسیار به شما کمک کنند.

اما به نظر شما چه پنکه‌هایی خوب است؟ استاندارد‌های خرید پنکه چیست؟ چگونه یک پنکه مناسب تهیه کنیم؟ انواع پنکه کدام است؟ و راهنمای خرید پنکه چیست؟ و…. اگر در ذهن شما این موارد برایتان سؤال است، ما اینجا هستیم تا جواب تمام پاسخ‌های شما را بدهیم. پس در ادامه این مقاله در وب سایت نمایندگی ال جی پردیس با ما همراه باشید تا به معرفی نکات خرید پنکه بپردازیم.

پنکه‌ها چطور کار می‌کنند؟

هنگامی که دکمه پنکه را می‌زنید و آن را روشن می‌کنید، برق داخل دستگاه به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود. با فعال شدن موتور الکتریکی داخل دستگاه، پره‌های فلزی یا پلاستیکی پنکه شروع به گردش در یک جهت می‌کنند.

گردش پره‌ها، باعث هدایت و به چرخش درآوردن هوا در محیط می‌شود. همین امر، موجب می‌شود که هوای ساکن در محیط بچرخد و تهویه هوا صورت بگیرد. برخلاف باور خیلی از افراد، پنکه مانند کولر فضا را سرد نمی‌کند، بلکه فقط هوای موجود در محیط را از حالت سکون خارج می‌کند و بدین روش، فضا خنک می‌شود. اکنون متوجه شدید که روش کار پنکه به چه صورت است، درادامه به مدل‌های موجود در بازار می‌پردازیم.

مدل‌های مختلف پنکه موجود در بازار

قبل از اینکه بخواهید تصمیم به خرید پنکه بگیرید و با نکات راهنمای خرید پنکه آشنا شوید، باید ابتدا انواع پنکه را بشناسید تا مطابق سلیقه و نیاز خود پنکه مورد نظر را پیدا کنید. دسته‌بندی پنکه‌ها به این شکل است.

  • پنکه‌ایستاده
  • پنکه رومیزی
  • پنکه سقفی
  • پنکه دیواری
  • پنکه بدون پره
  • پنکه مه پاش

این‌ها خانواده بزرگ پنکه‌ها بودند که ما به شما معرفی کردیم، اکنون می‌خواهیم به هرکدام به صورت مختصر بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

پنکه‌ایستاده

یکی از مهم ترین انواع پنکه که در راهنمای خرید پنکه بایستی آنرا بشناسید، نوع ایستاده آن است. پنکه‌های ایستاده که به آن‌ها پرتابل هم گفته می‌شود، می‌توانند در فضا‌های متفاوت استفاده شود. این پنکه‌ها روی یک پایه‌ی مقاوم و محکم سوار هستند و شما می‌توانید ارتفاع آن‌ها را در هر اندازه‌ای که بخواهید تنظیم کنید.

نکات راهنمای خرید پنکه

نکات راهنمای خرید پنکه

از ویژگی‌های پنکه ایستاده که در راهنمای خرید پنکه لازم است به آن اشاره کنیم، این است که مجهز به ریموت هستند تا کاربر بتواند به‌راحتی میزان پرتاب باد آن و ارتفاع را تنظیم یا پنکه را روشن و خاموش کند. بعضی از پنکه‌های پرتابل وقتی کوتاه شوند قابلیت استفاده به‌عنوان پنکه دیواری یا رومیزی را هم دارند. از کاربرد انواع پنکه ایستاده می‌توان گفت که این پنکه‌ها در هر فضایی قابل استفاده هستند.

پنکه‌های‌ایستاده مناسب استفاده در اتاق‌های کوچک، اتاق نشیمن، محل کار و هرجای دیگری هستند که نیاز به یک تهویه مناسب است. همچنین، امکان تنظیم ارتفاع آن، این پنکه‌ها را برای هر نوع فضایی سازگار می‌کند. این پنکه بسیار ساده و کارآمد است وبسیار راحت با هر محیطی سازگار می‌شود.

پنکه رومیزی

پنکه رومیزی در شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی وجود دارند. شمایل پنکه‌های رومیزی شما را یاد پنکه‌های قدیمی میاندازد. روی پایه‌ی این پنکه‌ها دکمه‌هایی برای تنظیم میزان پرتاب باد تعبیه شده است. همچنین، مدل‌های جدید آن‌ها مجهز به تایمرو ریموت هم هستند.

تایمر به شما اجازه می‌دهد بتوانید پنکه را برنامه‌ریزی کنید تا در زمان مشخصی روشن یا خاموش شود. ریموت هم شما را از بلند شدن از جای خود برای تنظیم دستگاه راحت می‌کند و از فاصله هم به آسودگی می‌توانید این کار را انجام دهید.

پنکه‌های رومیزی بسیار پرکاربرد هستند. این دستگاه در ابعاد مختلفی وجود دارد و مدل‌های کوچک آن به شما این امکان را می‌دهد که فضای کوچک را هم خنک کنید. برای مثال، در محل کار می‌توانید یکی از این پنکه‌ها را روی میز خود داشته باشید تا تهویه مناسب برای شما ایجاد شود.

همچنین در اتاق کودک یا فضایی که چندان بزرگ نیست و می‌خواهید کمی هوا عوض شود هم مناسب هستند. این مدل پنکه بسیار برای دانشجو‌ها و کارمند‌های اداری مناسب است، همین امر سبب شده تا بیشتر مورد توجه این قشر از جامعه قرار گیرند.

پنکه سقفی

شناخته شده‌ترین نوع پنکه، پنکه‌های سقفی هستند که در تمامی خانه‌ها حداقل یکی از آن‌ها را می‌بینیم. پنکه‌های سقفی معمولاً سه پره دارند که وقتی پنکه روشن شود، آرام‌آرام سرعت می‌گیرند و هوای محیط را به جریان درمی‌آورند و هوا که حالا خنک شده، به طرف پایین هدایت می‌شود و خنکی مطبوعی فضا را پر می‌کند.

بعضی از مدل‌های پنکه سقفی که در راهنمای خرید پنکه بایستی به آن اشاره کنیم، قابلیت گرم‌سازی محیط هم دارند و برای این‌کار، از چرخش در جهت معکوس استفاده می‌کنند. پنکه سقفی از گذشته برای محیط‌های سربسته مثل فضای مسکونی، مغازه‌ها و در بعضی از دفتر‌های کار استفاده می‌شود.

بهترین نکات راهنمای خرید پنکه

بهترین نکات راهنمای خرید پنکه

اگر اتاق‌های خانه کولر نداشته باشند، یک پنکه می‌تواند تهویه مناسب را در فضا ایجاد کند و هوا را به جریان دربیاورد. همچنین، در شهر‌هایی که هوای مطلوبی دارند و نیاز به کولر چندان احساس نمی‌شود، یک پنکه می‌تواند کارتان را راه بیندازد. البته پنکه‌های سقفی، بدون ایراد هم نیستند و با وجود پراستفاده بودنشان، ضعف‌هایی هم دارند. این پنکه‌ها، سروصدای زیاد و یکنواختی دارند و اگر حساس باشید، به‌خصوص در شب می‌تواند اذیت‌کننده باشد. البته، یکنواختی صدای پنکه هم مانند تیک‌تاک ساعت به‌گونه‌ای است که به صدای آن عادت می‌کنید.

همچنین، تمیز کردن این پنکه‌ها به دلیل ارتفاع اصلاً راحت نیست و در مواقع خانه‌تکانی و نظافت، باید از یک چهارپایه بلند استفاده کنید که به آن دسترسی داشته باشید. سختی تمیز کردن پنکه، خیلی موقت‌ها موجب می‌شود که افراد قید تمیز کردن آن را بزنند.

پنکه دیواری

پنکه‌های دیواری معمولاً فضایی اشغال نمی‌کنند؛ پس اگر فضای خانه یا مغازه کوچک است یا محل قرارگیری پنکه سقفی تعبیه نشده اند می‌توانید از پنکه‌های دیواری استفاده کنید که ابعاد کوچکی هم دارند.

پنکه‌های دیواری شبیه پنکه‌های رومیزی هستند، اما پایه‌ای دارند که به شما اجازه می‌دهد آن‌ها را روی دیوار نصب کنید. این پنکه‌ها معمولاً در مغازه‌های کوچک دیده می‌شوند. موقع استفاده از این پنکه‌ها، کاربر می‌تواند آن را در هر ارتفاعی که مدنظرش باشد قرار دهد. این پنکه‌ها قابلیت چرخش به اطراف را دارند تا باد را به‌طور کامل در محیط به گردش درآورند. همچنین، اگر فرزند کوچک دارید و نگرانید که به پنکه‌های رومیزی دست بزند و به خود آسیبی برساند، پنکه‌های دیواری خیالتان را راحت می‌کنند.

پنکه بدون پره

جدیدترین انواع پنکه در بازار، پنکه‌های بدون پره هستند. این پنکه شمایل گرد، استوانه‌ای یا مدل‌های فانتزی دارد و با روشن کردنشان، هوا به داخل پایه‌ها مکش شده و سپس هوای خنک از درون حلقه به بیرون برگردانده می‌شود.

قدرت خنک‌سازی این پنکه‌ها کمتر از پنکه‌های دیگر است. پنکه بی‌پره خطری برای کودکان ندارد؛ پس اگر نگران دست زدن کودک به پره‌های پنکه و آسیب دیدن او هستید، این پنکه خیال شما را راحت می‌کند. همچنین، از آن‌جا که قدرت این پنکه‌ها کمتر از پنکه‌های رومیزی و سقفی است، می‌توانید به‌عنوان یک پنکه مکمل از آن‌ها در فضا استفاده کنید.

پنکه مه پاش

حتماً متوجه پنکه‌های رطوبت‌ساز در ماه‌های گرم سال شده‌اید. پنکه‌هایی که به‌طور اتومات تنظیم شده‌اند و در فواصل مشخصی مقداری آب مثل قطرات شبنم می‌پاشند. رد شدن از زیر این پنکه‌ها در هوای گرم احساس مطبوع و خوبی ایجاد می‌کند و آدم را خنک می‌کند.

این پنکه‌ها که توجه به آن در راهنمای خرید پنکه بسیار مهم است، یک مخزن آب دارند و زمانی که آن‌ها را روشن می‌کنید، قطرات آب به بیرون پمپاژ می‌شوند و تأثیر زیادی در خنک‌سازی فضا دارند و شناخت خوب آنها یکی از مهم ترین نکات راهنمای خرید پنکه به شمار می رود. پنکه‌های مه‌پاش در فضای باز استفاده می‌شوند. احتمالاً در خیابان از فضا‌هایی رد شده‌اید که ناگهان قطرات شبنم روی شما پاشیده شده و متوجه خنکی و رطوبت هوا در آن محیط شده‌اید. این پنکه‌ها معمولاً کنار رستوران‌ها و کافه‌ها، نزدیک مراکز خرید و در پارک‌ها دیده می‌شوند.

مهم ترین نکات راهنمای خرید پنکه

پس از اینکه انواع پنکه را شناختید، باید نکات خرید پنکه توجه کنید، ما شما را با این نکات آشنا خواهیم کرد، پس در ادامه با ما همراه باشید.

متراژ خانه یا اتاق مورد نظر

اولین چیزی که در راهنمای خرید پنکه باید به آن دقت کرد، فضایی است که می‌خواهید پنکه را در آن استفاده کنید. زمانی که بخواهید یک پنکه مناسب برای خانه خود خریداری کنید باید در نظر داشته باشید که متراژ اتاق یا سالن چند متر است و آیا پنکه می‌تواند چنین فضایی را تحت پوشش قرار دهد؟ اگر که توان پنکه کمتر از متراژ فضا باشد قطعاً دمای محیط به شکل مطلوبی کاهش پیدا نمی‌کند و هوا خنک نمی‌شود. پس حتماً در نظر داشته باشید که اندازه و توان پنکه باید با متراژ خانه شما هماهنگ باشد.

صدای پنکه

توجه به سروصدای پنکه یکی دیگر از مهم ترین نکات راهنمای خرید پنکه به حساب می آید. اگر به صدای اضافی محیط حساس هستید بدون شک صدای پنکه می‌تواند برایتان آزاردهنده باشد و به همین جهت قبل از خرید باید به این نکته توجه داشته باشید. پنکه‌های بی‌صدا برای استفاده در شب نیز گزینه‌های بسیار بهتری هستند و مزاحمتی را برای خواب شما ایجاد نمی‌کنند.

امنیت پنکه

امنیت پنکه اهمیت بالایی دارد و یکی از نکات راهنمای خرید پنکه می باشد چرا که پره‌های آن هنگام کار در حال چرخش است و می‌تواند به دست کودک شما یا حتی حیوان خانگی آسیب جدی وارد کند. پس اگر در خانه کودک یا حیوان خانگی دارید حتماً مدلی با محافظ قوی و نزدیک به هم را انتخاب کنید تا انگشتان دست وارد پنکه نشود.

بهترین راهنمای خرید پنکه

بهترین راهنمای خرید پنکه

قابلیت تنظیم سرعت

قابلیت تنظیم سرعت یکی دیگر از نکات راهنمای خرید پنکه است. بدون شک یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک پنکه خوب قابلیت تنظیم سرعت آن است. به لطف این ویژگی شما بسته به دمای محیط می‌توانید سرعت پنکه را در حالت کم یا زیاد قرار دهید. هرچقدر که تعداد حالت‌های سرعت پنکه بیشتر باشد شما دقیق‌تر می‌توانید یک سرعت مشخص را بسته به گرمای هوا انتخاب کنید.

وزن پنکه

نکته بعدی که در راهنمای خرید پنکه باید در نظر بگیرید این است که اگر قصد دارید پنکه خود را جابجا کنید و یا در فضا‌های مختلف از آن استفاده کنید، هنگام انتخاب پنکه باید وزن و راحتی حمل و نقل آن را نیز در نظر بگیرید. به عنوان مثال پنکه‌های دیواری قابلیت جابجایی ندارند چون روی دیوار فیکس می‌شوند ولی پنکه رومیزی یا شارژی را می‌توانید به راحتی در محل موردنظر خود قرار دهید.

قابلیت ریموت و تایمر

اگر می‌خواهید راحت‌تر به پنکه دسترسی داشته باشید و بتوانید تنظیمات آن را تغییر دهید مدلی را انتخاب کنید که دارای ریموت کنترل باشد. به لطف ریموت شما کنترل راحتی به روی پنکه خواهید داشت و دیگر نیاز نیست برای تنظیم آن از جای خود بلند شوید. از طرفی برخی از پنکه‌ها دارای قابلیت تایمر هستند و می‌توانید مدت زمان کارکرد را برای آن‌ها مشخص کنید.

برای مثال شما هنگام خواب می‌توانید مشخص کنید پنکه تا ۳ ساعت بعد کار کند و بعد خاموش شود. این ویژگی هم می‌تواند بسیاری کاربردی باشد و از مصرف بیش از حد برق هم جلوگیری کند.

جمع‌بندی

در این مقاله ما ابعاد مهم در انتخاب یک پنکه خوب را باهم مقایسه کردیم. ما در وب سایت نمایندگی ال جی در پردیس سعی کردیم تا شما را با معیار‌های انتخاب یک پنکه مناسب و راهنمای خرید پنکه آشنا کنیم و به شما کمک کنیم تا پنکه مورد سلیقه و نیاز خود را انتخاب و تهیه کنید.