مجله لوازم خانگی

مهم ترین علل و علت روشن نشدن یخچال چیست؟

علت روشن نشدن یخچال چیست؟

علت روشن نشدن یخچال و فریزر چیست؟ در بسیاری از موارد پیش آمده است که یخچال‌ها پس از یک وقفه کوتاه به طور کلی روشن نمی‌شوند یا آن‌ها پس از اتصال با برق به هیچ عنوان فعالیت خود را شروع نمی‌کنند. روشن نشدن یخچال دلایل متفاوتی دارد که برخی از آن‌ها بسیار ساده و پیش پا افتاده هستند اما برخی از آن‌ها دلیل محکم‌تر و جدی‌تری دارند که می‌تواند هزینه‌هایی را بر دوش شما بگذارد. در ادامه این مقاله در وب سایت ال جی پردیس به معرفی کامل و جامع مهم‌ترین دلایل روشن نشدن یخچال و فریزر خواهیم پرداخت و هر کدام از آن‌ها را ذکر و بررسی خواهیم نمود.

علت روشن نشدن یخچال چیست؟

روشن نشدن یخچال می‌تواند براساس مدل یخچال، نوع آن و همچنین ویژگی‌هایی که دارد متفاوت باشد. از آنجایی که یخچال یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین لوازم خانگی به شمار می‌رود، از کار افتادن و روشن نشدن آن می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد. روشن نشدن یخچال از متداول‌ترین مشکلاتی است که برای این دستگاه‌ها پیش می‌آید و افراد زیادی حداقل آن را یکبار تجربه کرده‌اند.

همانگونه که در مقدمه این مقاله به ذکر آن پرداختیم، گاهی اوقات دلیل و علت روشن نشدن یخچال به قدری ساده است که هر فردی می‌تواند آن را عیب‌یابی کند و فعالیت یخچال را به حالت سابق برگرداند و به همین دلیل لازم نیست که در ابتدا نگرانی‌های زیادی را به وجود آورد. اما در برخی موارد این علت می‌تواند جدی‌تر باشد که برای رفع آن حتماً بایستی با متخصصی در این امر ارتباط برقرار کنید.

در ادامه این بخش از مقاله مهم‌ترین علل و دلایلی که می‌توانند باعث جلوگیری از روشن شدن یخچال شوند را معرفی خواهیم نمود و هر کدام را مورد بررسی و نقد قرار می‌دهیم.

اخلال در جریان برق

اخلال و ایراد در جریان برق موجود در یخچال یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین علت روشن نشدن یخچال و فریزر به شمار می‌رود. تجربه ثابت کرده است که در این موقعیت عدم تأمین نیروی برق کافی از روشن شدن یخچال جلوگیری می‌کند و عملکرد دستگاه و فعالیت آن را با اخلال روبرو می‌کند. خرابی و عیب در پریز برق یا کابل یخچال می‌تواند باعث اخلال در جریان برق ورودی به یخچال شود.

علت روشن نشدن یخچال و فریزر

علت روشن نشدن یخچال و فریزر

از طرفی، افت جریان برق و وجود اخلال در شبکه برق می‌تواند از روشن شدن یخچال جلوگیری کند که بایستی تا درست شدن آن صبر کرد. یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلاتی که باعث می‌شود یخچال فعالیت خود را شروع نکند، پریدن فیوز می‌باشد که برای رفع این مشکل راه حل‌های ابتدایی وجود دارد. لازم به ذکر است که بررسی محافظ برق یکی دیگر از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که در زمان روشن نشدن برق بایستی انجام شود زیرا در بسیاری از موارد مشکل از محافظ برق‌ها بوده است که نمی‌توانند به خوبی برق را به یخچال منتقل کنند.

لازم به ذکر است، در چنین موقعیتی اگر به نسبت سلامت پریز‌ها، کنتور و فیوز، ترانس‌ها و همچنین محافظ برق‌ها اطمینان حاصل نمودید و مشکل شما برطرف نشد، لازم است دیگر دلایلی را که در ادامه معرفی خواهیم نمود را مورد بررسی قرار دهید.

خرابی کمپرسور

همانطور که در مقالات دیگر به آن پرداختیم، کمپرسور در یخچال وظیفه‌ای مهم را دارد و یکی از مهم‌ترین قطعات یخچال شناخته می‌شود. این قطعه وظیفه دارد که دمای هوا یخچال را خنک کند و آن را به ثبات برساند و هرگونه اخلال در نظم آن می‌تواند مشکلاتی را به وجود آورد که عدم سرد کردن یخچال، برفک زدن یخچال برخی از آن مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود. البته لازم به ذکر است که خرابی کمپرسور یکی از اصلی‌ترین علت روشن نشدن یخچال به شمار می‌رود.

خرابی کمپرسور می‌تواند به دلایل مختلفی رخ بدهد که نوسانات برق و فشار شدید و بیش از حد بر آن از مهم‌ترین دلایل آن به شمار ‌می‌روند. زمانی که کمپرسور به طور کامل خراب شود، یخچال روشن نمی‌شود و برای تعمیر آن بایستی حتماً یخچال را به نمایندگی‌های مطمئن بسپارید تا مشکل آن را رفع کنند. اگرچه تعمیر کمپرسور یکی از راه حل‌های رفع مشکل روشن یخچال به حساب می‌آید اما توجه داشته باشید که در صورت تعمیر نادرست توسط فرد غیر حرفه‌ای، چنین مشکلاتی دوباره برای آن پیش می‌آید و از همین رو اگر این قطعه به طور اساسی با مشکل مواجه شده است، بهترین راه رفع آن، تعویض آن می‌باشد.

خرابی برد الکترونیک

در یخچال‌های قدیمی از برد الکترونیکی خبری نیست و اگر از یخچال قدیمی استفاده می‌کنید، دلیل روشن نشدن آن مربوط به این مورد نمی‌باشد بلکه خرابی برد الکترونیکی تنها مربوط به یخچال‌های جدیدی است که از آن پشتیبانی می‌کنند. برد الکترونیکی در یخچال‌های جدید از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعات به شمار می‌رود که وظیفه دارد تمامی بخش‌های مختلف به یخچال را مدیریت کند و از خرابی آن‌ها جلوگیری کند. مشکلات و عوامل زیادی می‌توانند باعث خرابی برد الکترونیکی یخچال شوند که برخی از مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر می‌باشد.

  • رطوبت
  • نوسانات جریان برق
  • فشار بیش از حد
  • ضربه
  • حرارت
  • دمای بالا

در صورتی که برد الکترونیکی خراب شود، مشکلات مختلفی روی می‌دهد که می‌تواند علت روشن نشدن یخچال باشد. برای مثال، در نتیجه خرابی برد الکترونیک، کمپرسور یخچال ممکن است به طور کلی فعالیت خود را متوقف کند و دیگر روشن نشود یا در برخی مواقع مشکل در این بخش می‌تواند باعث شود که به هیچ عنوان یخچال دمای ثابتی نداشته باشد.

به دلیل اینکه برد الکترونیکی یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین قطعات به کار رفته در یخچال‌ها می‌باشد، تعمیر آن بایستی توسط تکنسین‌های کاربلد و حرفه‌ای انجام شود. در صورت عدم تعمیر درست و اصولی این قطعه در ادامه نیز شما با مشکلات جدیدی روبرو می‌شوید.

خرابی ترموستات

از خرابی ترموستات می‌توان به عنوان یکی از دلایل روشن نشدن یخچال یاد کرد. این قطعه مهم‌ترین وظیفه‌ای که دارد، تنظیم دما در یخچال‌ها می‌باشد و خرابی این قطعه می‌تواند مشکلاتی را به بار آورد.

هنگامی که هوای داخل یخچال کمتر یا بیش از حد تعیین شده باشد، این قطعه دستورات لازم را جهت ثبات هوای یخچال و همچنین تنظیم آن صادر می‌کند که کمپرسور وظیفه انجام آن را دارد. هنگامی که ترموستات خراب می‌شود و نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد، دیگر بخش‌ها و قطعات یخچال به خوبی عمل نمی‌کنند و می‌توانند باعث شوند که یخچال روشن نشود.

بهترین پیشنهاد برای رفع این مشکل که یکی از علت‌های روشن نشدن یخچال به شمار می‌رود، تعویض آن می‌باشد که بایستی توسط افراد ماهر انجام شود. خواهش‌مندیم که اگر قصد تعمیر این قطعه را دارید، حتماً از نمایندگی‌های مجاز و ثبت شده پیگیری نمایید تا به بهترین شکل ممکن اقدامات لازم انجام شود.

خرابی خازن یخچال

خرابی خازن یخچال در مواقع گوناگون می‌تواند باعث مشکلات مختلفی داخل یخچال شود و از روشن شدن آن جلوگیری کند. خازن یخچال وظیفه دارد که برق ورودی به موتور یخچال را کنترل کند و نگذارد بیش از حد آن به موتور وارد شود تا مشکلاتی چون سوختگی موتور رخ دهد. این قطعه در یخچال‌ها بر سر راه کمپرسور قرار گرفته است و باعث می‌شود که موتور برق بیش از اندازه و توان خود را دریافت نکند.

دلیل روشن نشدن یخچال

دلیل روشن نشدن یخچال

زمانی که ترموستات فرمان روشن شدن را به موتور یخچال می‌رساند، ابتدا بایستی از ورودی خازن عبور کند تا این قطعه بتواند جریان برق را کنترل کند تا از رسیدن هرگونه آسیبی به موتور جلوگیری کند. در صورتی که خازن یخچال خراب شود، دیگر به هیچ عنوان یخچال روشن نمی‌شود و این اصلی‌ترین علت روشن نشدن یخچال به شمار می‌رود.

مشکل در سیستم لوله کشی

از دیگر علت‌های روشن نشدن یخچال می‌توان به مشکل در سیستم‌های لوله کشی اشاره کرد که جابجایی غیر صحیح یخچال و فریزر می‌تواند مهم‌ترین علت آن به شمار رود. بسیاری از افراد پس از جابجایی یا اسباب کشی متوجه شده‌اند که دیگر یخچال آن‌ها روشن نمی‌شود. روشن نشدن یخچال پس از اسباب کشی می‌تواند به علت خرابی در سیستم لوله کشی و کندانسور یخچال صورت پذیرد.

در صورتی که در اسباب کشی‌ها و جابجایی‌های حتی کوچک، کوچک‌ترین آسیب و ضربه‌ای به کندانسور وارد شود، نشتی گاز به وقوع می‌پیوندد و کندانسور دیگر نمی‌تواند به خوبی عمل کند. یکی دیگر از مشکلاتی که در این زمان رخ می‌دهد، گرفتگی کویل‌ها می‌باشد که به دلیل وجود گرد و غبار‌های فراوان رخ می‌دهد. در این موقعیت، آلودگی‌های محیط می‌تواند منجر به تبدیل گاز به مایع شود و در فرایند تبرید که فعالیت مهمی در یخچال‌ها به شمار می‌رود، اخلال ایجاد کند. ناگفته نماند این مشکل می‌تواند فشار زیادی را بر دستگاه وارد کند که خود می‌تواند مشکلات زیادی را به وجود آورد.

خرابی تایمر دیفراست

هرگونه خرابی و وجود اخلال در تایمر دیفراست، می‌تواند موجب شود که عملکرد یخچال با مشکل مواجه شود و به عنوان علت روشن نشدن یخچال نیز به شمار می‌رود. در صورتی که کویل‌های یخچال و فریزر در زمان طولانی کار کردن، برف زدن، این مشکل می‌تواند رخ دهد. در زمان برفک زدگی یخچال که در مقاله‌ای دیگر مهم‌ترین دلایل برفک زدن یخچال را معرفی نموده‌ایم، قطعه تبرید هیتر بایستی روشن شود. تبرید هیتر که قطعه‌ای مهم در یخچال‌ها به شمار می‌رود، با استفاده از دیفراست فعال می‌شود و فعالیت خود را شروع می‌کنند.

اگر دیفراست یخچال با خرابی و مشکل روبرو شود، هیتر یخچال دیگر روشن نمی‌شود و برفک‌های کویل‌های داخل یخچال نمی‌توانند آب شوند و در این صورت کمپرسور دیگر نمی‌تواند فعالیت خود را شروع کند. در زمانی که کمپرسور نتواند روشن شود، دیگر روشن شدن یخچال امکان‌پذیر نمی‌باشد و بایستی این قطعه به طور صحیح تعمیر یا تعویض شود.

برخورد آب با قطعات یخچال

یکی دیگر از علت روشن نشدن یخچال، به دلیل برخورد آب و آب خوردگی قطعات یخچال به خصوص قطعات الکترونیکی یخچال می‌باشد. آب خوردگی می‌تواند با ایجاد اتصالات و جرقه‌ها به طور کلی برخی از قطعات الکترونیکی یخچال را از بین ببرد.

در بسیاری از مواقع بانوان خانه دار متوجه شده‌اند که پس از شستشو و نظافت یخچال دیگر یخچال آن‌ها روشن نمی‌شود و این علت می‌تواند به دلیل آب خوردگی قطعات باشد. استفاده از آب زیاد در تمیز کردن و نظافت یخچال یک مشکل جدی و مهم به شمار می‌رود زیرا در این موقعیت احتمال آب خوردگی قطعات یخچال بسیار بالا است.

دلیل روشن نشدن یخچال

دلیل روشن نشدن یخچال

البته روشن نشدن یخچال تنها یکی از مشکلاتی است که آب خوردگی قطعات الکترونیکی آن را به وجود می‌آورد و این مسأله می‌تواند مشکلات دیگری را نیز به وجود آورد. همانطور که در مقاله اصول نگهداری از یخچال به آن پرداختیم، در نظافت یخچال و فریزر نباید از آب زیادی استفاده کرد بلکه نظافت بایستی با استفاده از شوینده‌های مناسب مجاز و همچنین دستمال‌های نم دار انجام شود. اگر این موقعیت برای شما رخ داده است، به احتمال زیاد برخی از قطعات الکترونیکی یخچال سوخته‌اند و سریعاً بایستی تعویض شوند.

جمع بندی

در این مقاله در وب سایت ال جی پردیس سعی کردیم به بررسی کامل و جامع مهم ترین دلایل و عوامل روشن نشدن یخچال بپردازیم و هر کدام از آنها را مورد بررسی و نقد قرار دهیم. اگر به هر دلیلی یخچال شما دیگر روشن نشد، خون سردی خود را حفظ کنید و سعی کنید اول از همه با استفاده از راهکار هایی که در این مقاله به آنها پرداخته شد، دلایل آن را پیدا کنید و برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید. امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *